Ga terug
Appeltaart van bladerdeeg
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appeltaart van bladerdeeg

Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 8 personen

Ingrediƫnten

Bladerdeeg schelp

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 ei

Vulling / Afwerking

  • 80 g witte chocolade
  • 3 appels
  • 30 g suiker
  • 1 kneepje citroensap
  • 1 el kaneel
  • 150 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een ronde bakvorm (of quichevorm) ondersteboven op een bakplaat en vet deze goed in.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd een grote cirkel uit het deeg. Prik het deeg enkele keren in met een vork. Leg dit op de ronde bakvorm. (Maak eventueel wat extra figuurtjes van het resterende bladerdeeg en leg dit op de bakplaat erbij.)
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Bestrooi het deeg met de suiker.
  • Bak de schelp circa 18 in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven, haal het bladerdeeg los van de vorm en draai om. Bak nog eens circa 8-10 minuten zodat de binnenkant ook indroogt. Haal dan uit de oven en laat compleet afkoelen.

Vulling / Afwerking

  • Schil de appels en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appels in partjes en vervolgens in stukjes.
  • Doe de appelstukjes met citroensap, kaneel en suiker in een steelpannetje en bak tot de appeltjes iets zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Gebruik een (siliconen) kwast om de witte chocolade over de binnenkant van de bladerdeegschelp te smeren. Laat iets uitharden.
  • Klop de slagroom op met een eetlepel suiker. Doe in een spuitzak met kartelmondje.
  • Schep de appels in de schelp, garneer met de slagroom en eventueel met de extra bladerdeeg vormpjes.