Ga terug

Citroen tulband met earl grey

Voorbereiding20 min
Bereiding1 uur 10 min
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 16 personen

Ingrediƫnten

  • 120 ml melk
  • 2 zakjes earl grey thee
  • 435 g boter op kamertemperatuur
  • 435 g suiker
  • 7 eieren
  • 435 g zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 citroen geraspt

Garnering

  • 200 g poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht. Vet een grote tulbandvorm in met boter en bestuif met wat bloem/meel.
  • Verhit de melk in een steelpannetje, haal van het vuur af en voeg de zakjes earl grey thee toe. Laat circa 10 minuten trekken.
  • Klop de boter met de suiker licht en luchtig met een mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende voeg je pas toe als de vorige compleet is opgenomen.
  • Zeef het bakmeel erboven en mix alles door elkaar. Voeg dan de citroenrasp toe en spatel er doorheen. Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
  • Bak de cake in 70 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens je hem op een rooster stort om helemaal af te koelen.
  • Meng de citroensap door de poedersuiker. Voeg pas het water toe als je merkt dat het glazuur te dik is. Schep het glazuur vervolgens over de afgekoelde cake.
  • Snijd eventueel een citroen in dunne plakjes en garneer hiermee de cake.