Ga terug

Banaan-choco pannenkoeken met pecannoten

Een overheerlijk ontbijt!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 90 ml karnemelk
  • 1 el olie
  • 110 g bloem
  • 1 tl baking soda baksoda
  • 40 g pure chocolade
  • 2 bananen
  • 30 g pecannoten

Instructies

  • Hak de chocolade in stukjes en snijd 1 banaan in blokjes.
  • Doe het ei met de suiker in een mengkom en mix deze licht en luchtig met een garde.
  • Voeg de karnemelk en de olie toe aan de eieren en mix goed door.
  • Meng in een andere kom bloem en baking soda door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een garde om dit goed te mengen. Schep er dan de chocolade en banaan voorzichtig doorheen. Laat het mengsel een kwartiertje rusten.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Gebruik geen olie/boter.
  • Schep een volle lepel beslag in de pan (nog makkelijker, gebruik het 1/4 maatcupje) laat bakken tot de bovenkant begint te bubbelen en net iets gestold is. Draai de pannenkoek om en bak nog even. Herhaal tot alle pannenkoeken gebakken zijn.
  • Serveer de pannenkoeken met de andere banaan in plakjes en de pecannoten.