Ga terug

Turkse gevulde groenten

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding10 min
Bereiding1 uur 20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

Vulling

  • 1 ui
  • 200 g gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 0.5 el munt
  • 1 el tijm
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el peterselie
  • 110 g rijst
  • 1 tomaat
  • 90 ml water

Saus

  • 1 el tomatenpuree
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 tl munt
  • 300 ml water

Groenten

  • 1 courgette
  • 2 grote witte uien
  • 1.5 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 citroen

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit een pan met wat olijfolie en bak hierin de ui tot deze zacht is. Voeg dan het gehakt toe aan de pan en bak gaar.
  • Voeg tomatenpuree, munt, tijm, chili vlokken, peterselie en een flinke snuf zout toe. Roer goed door en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de rijst en tomaat toe en roer goed door. Giet dan het water erbij en doe de deksel op de pan. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst bijna gaar is. Zet dan het vuur uit.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een grote ovenschaal klaar.
  • Meng in een kommetje de ingredienten voor de saus door elkaar.
  • Maak de groenten schoon die we zo gaan vullen; snijd de courgette in 4 stukken en hol uit, snijd de bovenkant van de tomaat en hol uit, snijd de paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit, snijd de bovenkant van de uien en haal de binnenste lagen eruit.
  • Vul alle groenten met het rijst/gehakt mengsel en verdeel de groenten over de ovenschaal.
  • Snijd de citroen in partjes en leg tussen de groenten. Giet de saus over en tussen de groenten.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak het 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf en bak nog eens 15-20 minuten.

Notities

Tip: Lekker om te serveren met yoghurt en peterselie!