Ga terug

Gebakken spinazie met ei en portobello

Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Totale tijd20 min
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 1 tl olijfolie
  • 0.5 ui
  • 1 portobello
  • 1 tl oregano
  • 80 g spinazie
  • 2 eieren
  • 4 cherry tomaten
  • 1 bosui
  • 1 snuf zout
  • 0.5 tl chilivlokken

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de portobello in plakken, hak de spinazie grof, snijd de cherry tomaten doormidden en de bosui in dunne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een klein koekenpannetje.
  • Fruit de ui tot deze bijna zacht is. Voeg dan de portobello en oregano toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is. Maak 2 kuiltjes en breek de eieren erboven. Verdeel de cherry tomaten over het pannetje. Doe de deksel op de pan en bak de eieren zoals jij ze het lekkerste vindt.
  • Bestrooi met de bosui. Breng op smaak met een snuf zout en chilivlokken naar wens en serveer meteen.