Ga terug

Oreo muffins

Heerlijk snoepen!
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 300 g tarwe bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 170 g oreo’s

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinvorm met papiertjes klaar.
  • Meng in een kom suiker, bloem, bakpoeder, bak soda en een snufje zout door elkaar.
  • Meng in een tweede kom eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract door elkaar.
  • Voeg de droge ingredienten bij de natte ingredienten en spatel (in circa 6 keer roeren) door elkaar. Het is niet erg als er nog wat kleine klontjes in zitten.
  • Hak 120 gram oreo's grof en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Hak de resterende oreo's fijn en strooi over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins in circa 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.