Ga terug

Koffie donuts

Een heerlijke lekkernij!
Voorbereiding20 min
Bereiding35 min
Totale tijd55 min
Porties: 4 stuks

Ingrediƫnten

Donuts

  • 50 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 ei
  • 50 ml espresso afgekoeld
  • 55 g zelfrijzend bakmeel
  • 15 g cacao

Garnering

  • 60 g witte chocolade
  • 12 koffieboontjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Mix in een kom de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg het ei toe en mix goed door. Schenk er vervolgens de afgekoelde espresso bij en mix weer goed door.
  • Zeef het bakmeel en de cacao er boven en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de donutvorm en bak voor circa 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Tot de cake gaar is (check altijd even met de prikker of dat het geval is).
  • Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen uit de vorm.
  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie en schep in een spuitzak (of boterhamzakje). Knip een klein puntje er vanaf en garneer de donuts.
  • Leg op elke donut 3 koffieboontjes in de nog zachte witte chocolade ter garnering.