Ga terug

Stoofvlees met trappist en champignons

Een heerlijk klassiek gerecht
Voorbereiding20 min
Bereiding4 uur
Totale tijd4 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 600 g runderlappen
  • 25 g roomboter
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 tl mosterd poeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el azijn
  • 1 flesje Westmalle trappist
  • 1 laurierblaadje
  • 250 g champignons

Instructies

  • Snijd de runderlappen in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees rondom bruin met een snuf zout en peper.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd in 6 partjes. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg mosterdpoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg dan de trappist, azijn en het laurierblaadje toe en roer goed door. Breng het langzaam aan de kook, draai (zodra het kookt) het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg na 3 uur pruttelen de in stukken gesneden champignons toe.

Notities

Tip: stoofvlees wordt eigenlijk alleen maar lekkerder als het langer op het vuur staat. Dus 6/7 uur is nog beter!