Ga terug

Gevulde dadels met noten en pindakaas

Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Totale tijd20 min
Porties: 18 stuks

Ingrediƫnten

  • 250 g dadels
  • 85 g noten
  • 2,5 el pindakaas
  • 1 snufje zout
  • 175 g pure chocolade
  • 60 g melk chocolade

Instructies

  • Snijd de dadels in de lengte open en haal de pit eruit.
  • Hak de noten grof. Meng deze in een kommetje met pindakaas en eensnufje zout.
  • Gebruik een lepeltje om de dadels te vullen met het noten/pindakaas mengsel.
  • Smelt beide chocolades au-bain-marie.
  • Dip de dadels 1 voor 1 in de pure chocolade. Laat even uitlekken en leg dan op een bakpiertje.
  • Schep de melk chocolade in een spuitzak (of een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt) en drizzle dit over de dadels heen.