Ga terug

Turkse courgettesoep

Een heerlijke groene soep!
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 200 g aardappel
  • 2 courgettes
  • 0,5 tl munt gedroogd
  • 1 ltr groentebouillon
  • 0.5 citroen

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zacht en glazig.
  • Voeg dan de aardappel, courgette en munt toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Schenk er de bouillon bij en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat circa 25 minuten zachtjes pruttelen. Tot de aardappel en courgette gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  • Serveer de soep met de citroen in partjes.