Ga terug

Panzanella caprese

Een heerlijke salade boordevol smaak
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Rusttijd20 min
Totale tijd45 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Salade

  • 0,5 stokbrood
  • 2 el olijfolie
  • 200 g cherry tomaten
  • 1 bol mozzarella

Pesto

  • 15 g basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Snijd het brood in vierkantjes van circa 2 bij 2 centimeter. Doe deze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie en een snuf zout en peper.
  • Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel over de ovenschaal met het brood, schep goed om.
  • Scheur de mozzarella in stukken en leg tussen het brood/tomaten.
  • Maak de pesto door basilicum, olijfolie en een snuf zout en peper te mixen in een keukenmachine (of met een staafmixer). Verdeel dit over de salade.
  • Minimaal 20 minuten laten staan zodat het brood zacht wordt.