Ga terug

Köfte van rundergehakt en aardappel

Een heerlijk hapje voor bij de borrel!
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 750 g aardappel
  • 1 ui
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 10 g peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappels en rasp de aardappel met de dunste kant van de rasp.
  • Schil de ui en rasp ook deze.
  • Pers de geraspte aardappel en ui tussen je handen zo droog mogelijk. Doe over in een kom.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed goed door elkaar. Vorm tussen je handen circa 16 langwerpige köfte van het mengsel.
  • Verhit een flinke bodem (zonnebloem)olie in een pan. Leg voorzichtig de gehaktballen erin en bak tot ze goudbruin en gaar zijn. (Ze komen vanzelf bovendrijven, rond de 3 minuten per kant)
  • Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier.

Notities

Tip: Serveer ze met verse knoflooksaus