Ga terug

Baklava rolletjes met walnoten

Heerlijk zoet en knapperig
Voorbereiding30 min
Bereiding1 uur 30 min
Ruststijd4 uur
Totale tijd6 uur
Porties: 30 porties

Ingrediënten

Baklava

  • 470 gram filodeeg
  • 230 g walnoten
  • 1.5 tl kaneel
  • 200 g roomboter

Siroop

  • 120 g suiker
  • 65 g water
  • 1 schijf citroen

Instructies

Baklava

  • Doe de walnoten in een keukenmachine en hak ze fijn (maak er geen meel van!). Meng de kaneel er doorheen.
  • Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Zet het vuur uit zodra deze gesmolten is.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (hetelucht). Zet een grote ovenschaal klaar en smeer de bodem in met de roomboter.
  • Leg een vel filodeeg neer op je werkbank en bestrijk met gesmolten boter. Plaats er een tweede vel op en bestrijk met roomboter. Verdeel er een dun laagje walnoten over.
  • Leg er een vel filodeeg op en bestrijk met roomboter, verdeel een dun laagje walnoten erover. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk met roomboter. Rol dan de rol op en leg in de ovenschaal.
  • Herhaal bovenstaande tot het filodeeg op is. Snijd met een scherp met de rollen in stukjes. Bestrijk de bovenkant met gesmolten roomboter.
  • Bak de baklava in 1,5 uur goudbruin en krokant in het midden van de oven.

Siroop

  • Maak ondertussen de siroop; doe hiervoor alle ingredienten in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Als het bijna kookt zet je het vuur laag en laat je het enkele minuten zachtjes borrelen.
  • Laat afkoelen en haal er dan het schijfje citroen uit.

Baklava

  • Haal de baklava uit de oven, giet meteen de afgekoelde siroop over de snijlijnen. Bewaar 2,5 el om over de bovenkant te gieten.
  • Laat de baklava helemaal afkoelen.
  • Dek dan de baklava af met alumiumfolie of plastic en laat 4 uur rusten voordat je hem serveert.