Ga terug

Ingemaakte groenten met dille

Heerlijk als bijgerecht of op de borrelplank
Voorbereiding20 min
Rusttijd2 d
Totale tijd2 d 20 min
Porties: 4 porties

Ingrediƫnten

  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 100 g bloemkool
  • 2 tl mosterdzaad
  • 5 takjes verse dille
  • 100 g honing
  • 250 ml azijn
  • 200 ml water

Instructies

  • Maak alle groenten schoon, snijd de courgette en wortel in plakken en de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verdeel de groenten over brandschone glazen potten. Bestrooi met de mosterdzaad en doe de dille erbij.
  • Doe honing, azijn en water in een steelpannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat circa 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Schenk het mengsel over de groenten en sluit de potten goed af. Zet ze weg op een donkere koele plek.
  • Laat de groenten minimaal 48 uur in de pot zitten voordat je ze serveert.