Deze friszure komkommerlinten met paprika zijn een heerlijk en simpel bijgerecht op een warme zomerdag. Eigenlijk kan ik deze wel het hele jaar door eten, maar in de warme zomermaanden zijn ze eigenlijk wel het allerlekkerst.

Vroeger, en nu nog steeds, maakten mijn ouders vaak een friszure komkommersalade. Meestal dan met flinterdunne schijfjes komkommer én alleen komkommer. Een lekker receptje dus uit mijn jeugd dat ik maakte met een twist.

Dit is zo’n receptje dat ik maak als ik even totaal inspiratieloos ben over de groenten die ik die avond wil eten. Je maakt het met een paar ingrediënten die ik over het algemeen standaard in huis heb. Mocht ik geen paprika in huis hebben dan maak ik het met alleen komkommer.
De restjes smaken ook de volgende dag nog geweldig lekker en neem ik dan met alle liefde mee als aanvulling voor mijn lunch.

friszure komkommerlinten

Ingrediënten
– 1 komkommer
– 4 el inmaakazijn
– 1 tl zout
– 1 rode (punt)paprika

Bereiding
Was de komkommer en snij de uiteindes er af.
Schaaf dunne linten van de komkommer en doe in een kom.

Giet er de inmaakazijn en zout overheen en roer even door.
Zet vervolgens iets zwaars op de komkommer (ik gebruik een bordje en een zware fles) en laat minimaal 20 minuten staan.

Snij ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in kleine dunne reepjes.

Giet het overtollige vocht uit de kom waar de komkommerlinten inzitten. (best veel ondertussen!)
Voeg de paprika toe en hussel even door elkaar.