Deze ingemaakte groenten met dille vind ik zelf dus echt heerlijk om te serveren bij een maaltijd, maar ook op de borrelplank doen ze het goed! Ik hou zelf echt van zoet-zuur, zoals augurken maar bijvoorbeeld ook de Turkse rauwkostsalade. Heerlijk met warm weer ook!

Deze groenten heb je echt super snel ingemaakt. Heb je je eigen moestuin en een overschot aan bijvoorbeeld courgette? Ideaal; hop in de potjes!

Ingemaakte groenten met dille
Ingemaakte groenten met dille

Ingemaakte groenten met dille

Heerlijk als bijgerecht of op de borrelplank
Voorbereiding20 minuten
Rusttijd2 dagen
Totale tijd2 dagen 20 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 100 g bloemkool
  • 2 tl mosterdzaad
  • 5 takjes verse dille
  • 100 g honing
  • 250 ml azijn
  • 200 ml water

Instructies

  • Maak alle groenten schoon, snijd de courgette en wortel in plakken en de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verdeel de groenten over brandschone glazen potten. Bestrooi met de mosterdzaad en doe de dille erbij.
  • Doe honing, azijn en water in een steelpannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat circa 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Schenk het mengsel over de groenten en sluit de potten goed af. Zet ze weg op een donkere koele plek.
  • Laat de groenten minimaal 48 uur in de pot zitten voordat je ze serveert.

Bewaar deze ingemaakte groenten met dille op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ingemaakte groenten met dille

Ben je op zoek naar meer groente inspiratie? Alle groente recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!